Flere kilder til informasjon - Flere kilder til informasjon

På disse sidene prøver vi å gi deg alt av informasjon om lønn og lønningssystemer, relatert programvare, og alt man trenger for å drive finansiell styring i små og store bedrifter. Vi innser likevel at vi ikke kan gi plass til absolutt alt, og at det finnes mange andre gode kilder der ute som også har mye å tilby. Derfor ønsker vi også å gi deg muligheten til å sjekke disse sidene for å lete frem enda mer informasjon om disse emnene.

Noen viktige ressurser

Ett av nettstedene vi godt kan anbefale er Flexify. Der får du masse gode ideer, og særlig grundige gjennomganger av ulike definisjoner. Du kan for eksempel lære hva som er forskjellen mellom brutto og netto, og hvordan dette skillet arter seg annerledes for bedrifter og lønnstakere. For bedrifter er det jo slik at man finner bruttoen ved å trekke fra utgiftene, og så trekker fra skatten. For lønnstakere derimot er det jo bare skatt det er snakk om. Dette er en viktig forskjell også på å være lønnstaker og selvstendig næringsdrivende. Alle slike definisjoner er veldig nyttige å ha i bakhodet når man jobber med lønn.

Et annet, kanskje mer kontroversielt nettsted kalles for Tversover. Der kan du for eksempel lese om forslag som å avskaffe feriepenger, som nok vil påkalle vrede fra ganske mange nordmenn. På sett og vis virker det fornuftig. Gitt at man tjener mye like totalt, vil man jo da ganske enkelt få litt mer utbetalt i alle andre måneder av året og mye mindre i juni. På den annen side kompliseres dette av at feriepenger egentlig er noe som utbetales for fjoråret, ikke inneværende år. Dermed blir det mer komplisert å sammenligne feriepenger med vanlig lønn, noe Tversover kanskje ikke har tenkt over.