Kom i gang med Norlønn: 3 enkle skritt, og du er klar til å kjøre lønn

Det skal være enkelt og greit å opprette en konto og kjøre lønn i Norlønn. Her guider vi deg gjennom 3 enkle skritt og den første lønnskjøringen i lønnssystemet.

1: Opprett en konto

Du trenger ikke være redd for å kjøpe katta i sekken når du oppretter en konto hos Norlønn. Du kan nemlig teste lønnssystemet og se om det er noe for deg i 30 dager før du godkjenner avtalen.

Når du har testet systemet og bestemt deg for at du vil bruke Norlønn som lønnssystem, skal du lese avtalevilkårene og betingelsene, fylle inn kontoinformasjonen din og godkjenne avtalen.

Deretter vil du motta en e-post fra oss med en aktiveringslenke som du skal klikke på innen 24 timer. Så snart du har gjort det, har du en aktiv Norlønn-konto.

 

Du betaler kun 30 kr per lønnsslipp, uten grunngebyrer og skjulte kostnader. Du skal altså ikke betale noe før du har kjørt din første lønn.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppretter kontoen din, kan du lese mer her.

2: Registrer bedriften din

Hvis du har hatt en demokonto i Norlønn, og er klar til å kjøre lønn fra systemet, er det ingen sak å opprette firmaet ditt. De dataene du har registrert i demokontoen blir nemlig automatisk kopiert over i Norlønn-kontoen din så snart du godkjenner avtalevilkårene våre.

Hvis du må endre eller legge til opplysninger om firmaet ditt gjør du det under Firma-menyen i lønnssystemet. Her kan du enkelt oppdatere eller legge til ny informasjon løpende.

Vi har laget en detaljert guide til hvordan du oppretter bedriften din, som du kan se her.

3: Legg inn de nødvendige opplysningene

For å kunne kjøre lønn må du legge inn noen viktige opplysninger i systemet – f. eks. hvilken periode du vil kjøre lønn for, medarbeidernes navn og personnummer, informasjon om skatt og lønnsdata. De fleste av disse trenger du kun registrere én gang.

Systemet hjelper deg med å huske hvilke felter som er obligatoriske å utfylle. Hvis du har glemt noe får du beskjed om hva du skal rette og hvor du gjør det før du kjører lønnen.

Du kan også få en gjennomgang av hva du må huske å registrere i systemet i hjelpeartikkelen vår om den første lønnskjøringen i Norlønn.

Første lønnskjøring

Når du har lagret alle opplysningene om medarbeiderne dine og lønnen deres i systemet, skal du velge lønnskjøringsperiode og utbetalingsdato, og så er du klar til å kjøre lønn.

Du kan alltid velge å se en testlønnsslipp, slik at du er sikker på at alle beløpene ligger riktig i systemet. Det gjør du i Lønnsberegning-menyen.

Når du har fullført lønnskjøringen må du huske to ting; fakturaen og a-meldingen. Fakturaen for bruken av systemet finner du under Konto, Fakturaer, og denne må du huske å betale innen 7 kalenderdager, ellers blir kontoen satt i lesemodus. A-meldingen for perioden kan du sende enkelt og greit via Norlønn så snart du har opprettet integrasjonen til Altinn. Du finner en detaljert beskrivelse av hvordan du gjør dette i online hjelp i systemet.

Hvis du oppdager en feil etter at du har kjørt lønn, er det heldigvis lett å rette opp i det. Du kan lese mer om korreksjon av lønnsslipp og generelle korreksjoner her.