Så enkelt er det å kjøre lønn

Vi er opptatt av at lønnssystemet vårt skal være brukervennlig, slik at du som kunde bruker mindre tid og krefter på lønnskjøringen. Her viser vi deg hvor enkelt det er å kjøre lønn i Norlønn.

Når du har registrert lønns- og medarbeiderdataene dine på siden din, og sjekket at lønnsberegningen stemmer, er du klar til å kjøre lønn.

Dette gjør du ved å trykke på 'Lønnskjøring' og menypunktet ’Perioder’ i venstre side av vinduet. Her finner du den aktuelle lønnskjøringsperioden.

Du må huske å fylle ut feltet ’Utbetalingsdato’ hvis du ikke allerede har gjort det, da dette er obligatorisk. 

Når du er klar til å starte lønnkjøringen trykker du bare på ’Utfør lønnskjøring’, og så fikser systemet resten.

Etter at du har kjørt lønn har du mulighet til å skrive ut en rekke rapporter i systemet, som du enten kan sende inn til myndighetene eller bruke til eget regnskap. Disse finner du under ’Rapporter’ i Lønnskjøring-menyen.

A-meldingen: For deg som eier en mindre bedrift 

Vi har også gjort det lett for deg som eier en mindre bedrift å sende inn a-meldingen i Norlønn. For å kunne sende rapporten må du først utfylle feltene i menypunktet ’Oppsett’ i Altinn-menyen.

Når du har gjort det kan du trykke på menypunktet som heter ’A-melding’. Her velger du hvilket år og periode den gjelder for, og avslutter ved å trykke ’Send inn’.

Det er viktig å huske på at lønnsutbetalingen blir rapportert etter kontantprinsippet i a-meldingen. Det vil si at når lønnen blir utbetalt bestemmer hvilken måned a-meldingen gjelder for. Dersom månedslønnen for oktober blir utbetalt 1. november, vil du finne registreringene for oktober i a-meldingen for november. 

Hvis du har bruk for mer hjelp til å sende inn a-meldingen, kan du lese veiledningen vår ved å trykke på ’Hjelp’-knappen nederst på siden.