Programvare for lønn på nett

I dag finnes det mange løsninger for alle typer bedrifter på nettet. Særlig er det positivt for små bedrifter, kommuner og frivillige organisasjoner, som kan gjøre slike ting mye enklere før uten å ansette eller hyre inn eksperter og konsulenter. På nett finner du mange ulike løsninger som er både intuitive og lette å komme i gang med.

Med disse løsningene kan du selv finne ut av hvilke lønnsarter som skal opprettes, og så bruke det systemet i flere år så lenge du er fornøyd. De beste løsningene gir deg også muligheten til å tilpasse alt i systemene til bedriftens egne behov, på en helt annen måte enn før. Med online support kan du også raskt få spørsmål og veiledning når dere lurer på noe.

Hvordan ta i bruk programvare på nett

I dag er mye programvare fritt tilgjengelig, men skal man ha tilpassede løsninger med god support må man selvfølgelig betale litt mer. Det gjelder spesielt når det gjelder noe så viktig som lønn, som tross alt er hovedårsaken til at ansatte jobber for din bedrift. Ingenting er mer demotiverende for en medarbeider enn å oppleve at det er noe kluss med lønnen deres!

Er du regnskapsfører eller lønningsspesialist for en mellomstor bedrift, kan budsjettet for løsninger være litt høyere enn i en liten bedrift. Da kan man fort få med mange flere muligheter som gir enda større rekkevidde og fleksibilitet i avlønningen. For eksempel kan lønnen utregnes automatisk for alle som har fast lønn, og settes opp til automatisk betaling med banken bedriften bruker. Lønnssystemet kan også integreres med Altinn og øvrige systemer tilknyttet Skatteetaten, slik at skatt alltid går knirkefritt.

I en stor bedrift må man gjerne dra til med de aller dyreste, men også beste pakkene for å få alle funksjonaliteter. Det er definitivt verdt det, for i en stor bedrift må man alltid ha systemer som er tilpasset det til tider kompliserte regelverket i det offentlige. Her kan man få selvbetjening for lønnstakerne på nettet eller i en app, i tillegg til at man kan ta høyde for turnus- og vikarordninger.